Csaknem az egész országban sűrű ködre figyelmeztetnek

2020. január. 03 13:10

Sokfelé zúzmarás köd, sűrű köd nehezíti a közlekedést, melynek feloszlása néhol csak a szombaton érkező erős széllel várható.

Sokfelé várható pénteken zúzmarás köd, helyenként gyenge ónos szitálás, szemcsés hó, hószállingózás is előfordul. Kiemelten a középső tájakon valószínű több helyen is tartósabban pár száz méter alatti látástávolság. A borult, párás, ködös idő mellett a keleti, északkeleti tájakon kissé javulhatnak a látási viszonyok, illetve napközben a Dunántúl nyugati, délnyugati részén várhatóan feloszlik, teret veszíthet a köd.

Az esti órákban ismét nagy területen válnak rosszá a látási viszonyok, azonban a szombat hajnali óráktól az északnyugati szél erősödni kezd, így tartós köd nem várható.

Szombat estétől észak felől csapadékzóna érkezik, amelyből északon havas eső, hó, északkeleten és az Északi-középhegységben havazás valószínű. Az említett területeken szombat éjfélig lepel – 2 centiméter közötti hóréteg kialakulása valószínű (a magasabb érték északkeleten várható).

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki tartós, sűrű köd veszélye miatt péntekre vonatkozóan három megye kivételével a teljes ország területére.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Nem kell pár napig újabb fronthatástól tartani. Sok lesz a napsütés. Az Uv sugárzás könnyen okozhat napégést.

A légnyomás emelkedik.