A hét elején újra csökkenhet a hőmérséklet

2024. április. 22 4:43

A hét első felében több ciklon is érinti térségünket, amelynek következtében néhány fokkal visszaesik a hőmérséklet, és csapadékra is számítanunk kell az ország több pontján. Aztán lassan elkezdjük közelíteni az ilyenkor szokásos értékeket.

Hétfőn az éjszakai csapadékzóna és a vastagabb felhőzet kora délutánra északkelet felé levonul. Mögötte sok gomolyfelhő képződik, amelyek késő délutántól összeesnek, de hosszabb-rövidebb időre a legtöbb helyen addig is kisüt a nap. A gomolyfelhőkből helyenként – főként a középső tájakon – kialakulhatnak záporok. Az északkeletire, keletire forduló szelet elsősorban a Nyugat-Dunántúlon és az északkeleti tájakon kísérhetik élénk lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között alakul. Késő este 3, 10 fok várható.

Az alábbi galériát megnyitva olvasható a következő napokhoz tartozó előrejelzés.

5 fotó megtekintése
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Tőlünk északra húzódnak a változást ígérő frontok, de nem hoznak lehűlést a Kárpát-medencébe. A forróság nagyon veszélyes a szervezetre. A csalánfélék pollenkoncentrációja jellemzően a közepes-magas tartományban alakulhat, a pázsitfűféléké országosan közepes.

A légnyomás nem változik.