Még órákig eltarthat az esőzés

2017. február. 01 6:10

Szerdai időjárásunkat egy hidegörvény alakítja, ami sokfelé hoz jelentős csapadékot - sajnos nagy területen ónos eső formájában.

 

Kora reggelre már csak az északi országhatár közelében havazik, a csapadék az ország nagy részében ónos eső formájában hullik tovább. Ebből az ország döntő részén szerdán jelentős mennyiség várható.

Hajnaltól a délebbre eső tájakon (előbb a Dél-Dunántúlon, majd a Dél-Alföldön) az ónos esőt fokozatosan eső váltja fel az emelkedő hőmérséklet miatt.

Napközben az ónos eső a Győr-Debrecen vonaltól északra lévő területre kezd visszaszorulni. Éjfélig nagy mennyiségű ónos csapadékra van esély: az Alföld északi részén és az Északi-középhegység déli előterében a mennyisége elérheti az 5-10 mm-t is. Estétől jelentős ónos eső hullhat az Északi-középhegységben is (várhatóan több mm).

A déli, délkeleti szél a Dél-Alföldön és az Észak-Dunántúlon időnként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +7 fok között valószínű, északkeleten lesz a hidegebb, a déli megyékben a melegebb. Késő estére nem változik lényegesen a hőmérséklet, sőt egyes körzetekben még emelkedhet is.

VASÚTI KÖZLEKEDÉS (7:12)

A vasútvonalakon reggel 7 körül nincs rendkívüli helyzet: a MÁV térképén látszik, hogy csak néhol vannak késések, de azok többnyire 20 perc alattiak. Felhívják ugyanakkor a figyelmet, hogy a járdák és a kocsik lépcsői síkosak lehetnek, ezért le- és felszálláskor, illetve a peronokon fokozottan figyeljenek az utazók.

REGGELI HELYZET AZ UTAKON

7:06 Solt határában – 52-es számú főút – egy tehergépkocsi műszaki mentése miatt a rendőrök teljesen lezárták a főutat.

6:46 Az 1-es főúton, Abda és Öttevény között baleset történt. A 137-es km-nél fél pályán halad a forgalom.

5:33 Az M3-as autópályán, a Budapest felé vezető oldalán Kerekharaszt közelében egy kisbusz felborult. Az 53-as km-nél a külső sávot lezárták.

A legfrissebb közlekedési hírek itt találhatók.

riasztas_2017-02-01_06-04-41

CSÜTÖRTÖKÖN is borult marad az ég, de a csapadékzóna fokozatosan kiszorul az országból; reggel az Alföldön, délután már csak a Tiszántúlon, és néhol a Dunántúlon lehet kisebb eső.

A délnyugati szél a Nyugat-Dunántúlon megerősödhet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet nagyrészt -1 és +5, de délnyugaton, nyugaton 7-8 fok körül alakul.

 

IDŐJÁRÁS-ELŐREJELZÉS A KÖVETKEZŐ 8 NAPRA

 

tusarku_jeg_onos_eso_01INGYENES SZUPER ÖLTÖZKÖDÉSI TIPPÜNK MÁRA: HOGYAN TUDOK A JÉGEN TŰSARKÚBAN JÁRNI?

Szakértőnk válasza:

Sehogy.

Brit tudósok válasza:

Illessze fel tűsarkúja talpára az öt ponton tapadó szöges jégtaposó kiegészítőt.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatásra nem kell számítani. Holnap érkezik a következő front. A parlagfűre érzékenyek számíthatnak az allergiás tünetek megjelenésére, tapasztalhatnak orr- és szájnyálkahártya viszketést, orrfolyást, tüsszögést, szemviszketést.

A légnyomás emelkedik.