Sűrű zúzmarás köd képződik, figyelmeztetés érvényes

2021. december. 14 16:52

Napközben átmenetileg a legtöbb helyen javultak a látási viszonyok, azonban estétől ismét többfelé kell sűrű ködre számítani a középső országrészben.

Kedd estétől főként a középső országrészben (Dunántúl keleti része, Duna-Tisza-köze) ismét nagyobb területen romlanak a látási viszonyok. Helyenként sűrű zúzmarás köd is várható, melyből esetleg gyenge ónos szitálás is előfordulhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki keddre Pest, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Komárom-Esztergom, Fejér és Tolna megyére a jelentősen romló látási viszonyok miatt.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Szerda reggel még a középső országrészben többfelé kell zúzmarás ködre számítani, majd napközben fokozatosan javulnak a látási viszonyok.

Szerdán Fejér, Pest, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Tolna megyében érvényes figyelmeztetés a sűrű köd miatt.

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

A hidegfront nyomában megerősödik a szél, ami csökkenti a hőérzetet. Az idei pollenszezon egy újabb csúcsán van túl, a pollenterhelés fokozatosan csökken. Ebben az időszakban van azonban jelen egyszerre többféle növény virágpora a levegőben, melynek következtében pollenallergia szempontjából kiemelt jelentőséggel bír. Erős lesz az UV sugárzás. Könnyen le lehet égni.

A légnyomás eléri mélypontját.