5 centimétert meghaladó havazásra figyelmeztetnek délnyugaton

2021. január. 10 12:52

Mediterrán ciklon csapadékzónája érte el hazánkat, egyre nagyobb területen kisebb havazás kezdődik. Délnyugaton hullhat jelentősebb mennyiség.

A kezdetben még ködös tájakon is lassan javulnak a látási viszonyok.

A déli, délnyugati országrészben havazás kezdődik. Hétfő hajnalig a lehulló hó mennyisége általában lepel és 2 centiméter, helyenként (Baranya megye, Somogy és Bács-Kiskun déli része) 3-5 centiméter körül alakul. Leginkább Baranya déli részén és a Mecsekben hullhat 5 centimétert meghaladó hó.

A Dél-Dunántúlon és az Alföldön hétfőn is folytatódik a hószállingózás, gyenge havazás, melynek súlypontja napközben fokozatosan kelet felé helyeződhet, de szintén legfeljebb csak pár centiméter hó valószínű. Késő estére a délkeleti tájakra, Tiszántúlra szorulhat vissza a csapadék.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki a várhatóan 5 centimétert meghaladó havazás miatt Baranya megyére, vasárnapra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatásra nem kell számítani. Holnap érkezik a következő front. A parlagfűre érzékenyek számíthatnak az allergiás tünetek megjelenésére, tapasztalhatnak orr- és szájnyálkahártya viszketést, orrfolyást, tüsszögést, szemviszketést.

A légnyomás emelkedik.