57 éve nem volt olyan hideg, mint péntek reggel

2020. április. 03 14:38

A magasban már egyre enyhébb léghullámok érkeznek fölénk, az elmúlt napokhoz képest több fokkal mérséklődött az éjszakai lehűlés, de a fagyzugos, szélvédett helyeken még pénteken is -5 fok alá csökkent a hőmérséklet.

Az április 3-ai napi minimum hőmérsékleti rekordot 1963 óta Kékestető tartotta a -7,6 fokkal.  Péntek hajnalban azonban Zabaron -8,6 fokot regisztrált az Országos Meteorológiai Szolgálat műszere. Rendkívül hideg idővel kezdődött az idei április, hiszen szerdán és csütörtökön is megdőlt a minimum hőmérséklet országos napi rekordja. A következő napokban viszont tovább melegszik időjárásunk, ennek köszönhetően a szombatra vonatkozó -7,0 fokos rekord valószínűleg már nem dől meg.

Térkép forrása: met.hu

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.