80 km/órás széllökéseket hozhat a hidegfront

2019. január. 01 11:44

A szerdán átvonuló hidegfront után nagy területen viharossá fokozódik az északnyugati, északi szél. Tizenhárom megyében figyelmeztetés érvényes.

Kedd délutántól egyre több helyen várható vegyes halmazállapotú csapadék, amely nagyrészt eső lesz. Északkelet felé haladva havas eső, hó is valószínű. Szerda hajnalig az Északi-középhegység térségében és az északkeleti, keleti megyékben helyenként  1, 2 centiméteres hóréteg hullhat. Elsősorban Szabolcs-Szatmár-Bereg megye keleti határvidékén 1-5 centiméteres hóréteg sem zárható ki. A lehulló hó síkvidéken a legtöbb helyen olvadni fog vagy elolvad. Kis valószínűséggel és átmeneti jelleggel szerda hajnalban délnyugaton ónos eső is lehet.

Szerdán napközben a Sopron – Szeged vonal igen széles sávjában viharossá (általában 60-85 km/óra) fokozódik az északnyugati szél. Az Országos Meteorológiai Szolgálat tizenhárom nyugati és középső megyére figyelmeztetést adott ki a viharos erejű széllökések miatt szerdára vonatkozóan. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Pár fokos lehűlést hoz a hidegfront. A kánikula átmenetileg mérséklődik. A parlagfű szezon kezdetét vette.
A légnyomás tovább csökken.