A hidegfront előtt még ráerősít a hőség, figyelmeztetés érvényes

2022. július. 28 11:35

Fokozódik a kánikula a péntek este, szombat hajnalban érkező hidegfront előtt, holnap már nagy területen másodfokú figyelmeztetés érvényes hőség miatt.

Ma főként a középső országrészben és a Dél-Alföldön lehet 25 fok körüli napi középhőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki hőség miatt Budapestre és Pest megyére, továbbá Bács-Kiskun, Baranya, Békés, Csongrád-Csanád és Tolna megyére, csütörtökre vonatkozóan.

Ma zivatar kialakulásának az esélye minimális – inkább csak a hegyekben alakulhat ki / föléjük sodródhat be minimális eséllyel egy-egy zivatargóc.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Holnap magasabb középhőmérsékletre lehet számítani: az ország nagyobb részén meglehet a 25, az Alföldön akár a 27 fok is.

Másodfokú figyelmeztetés érvényes hőség miatt Budapesten és Pest megyében, továbbá Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Fejér, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna megyékben, elsőfokú figyelmeztetés pedig Baranya, Hajdú-Bihar, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy és Veszprém megyékben van érvényben hőség miatt pénteken.

Holnap a nap második felében már több helyen lehet elvétve zivatar (keleti határ mentén, északnyugaton és az Északi-középhegység térségében). A zivatar kialakulásának az esélye szombatra virradóan fog jelentősen megnőni.

Elsőfokú figyelmeztetést adtak ki zivatar veszélye miatt Békés, Győr-Moson-Sopron, Nógrád és Vas megyére, a pénteki napra vonatkozóan.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatással nem kell számolni. A sok felhő a hangulatunkat kedvezőtlenül befolyásolhatja. A magasban melegedés zajlik, ami kellemetlen tüneteket okozhat.

A légnyomás nem változik jelentősen.