A középső és déli megyékben terjeszkedik estétől a köd

2022. november. 08 10:38

Anticiklon alakítja időjárásunkat. A gyenge légmozgás következtében az előttünk álló éjszakán ismét többfelé számíthatunk köd kialakulására, amely a középső és déli megyékben tartósan megmaradhat.

Az éjszaka képződött köd fokozatosan megemelkedik, illetve feloszlik. Legtovább az Északi-középhegység, illetve az Észak-Alföld térségében maradhatnak korlátozottak a látási viszonyok, arrafelé a rétegfelhőzet egész nap meg is maradhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki tartós, sűrű köd miatt a keddi napra vonatkozóan Pest, Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar, Csongrád-Csanád és Békés megyére.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Kedd estétől elsősorban a Dunántúl délkeleti részén, illetve a Dunától keletre azokon a területeken lehet számítani ismét sűrű köd képződésére, ahol napközben felszakadozik, feloszlik a rétegfelhőzet (főként a Dél-Alföldön). Emellett szerdára virradó éjszaka az Alpokalján alakulhat ki még sűrű köd. Szerdán napközben ismét lassan javulnak csak a látási viszonyok, a rétegfelhőzet felszakadozására nagyobb körzetekben a déli országrészben mutatkozik több esély.

Szerdán a várhatóan rossz látási viszonyok miatt figyelmeztetés érvényes Fejér, Pest, Tolna, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Békés megyében.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Egy gyenge hidegfront érkezik, mely jelentősebb változást nem hoz. De a frontérzékenyek idegrendszere jelezheti a légtömeg cserét. Görcshajlam növekedés, fejfájás, vérnyomás emelkedés és aluszékonyság előfordulhat.
A légnyomás emelkedik.