A péntek sem múlik el zivatarok nélkül, figyelmeztetés érvényes

2021. május. 14 9:15

Ciklonális mező alakítja időjárásunkat, nedves levegő áramlik hazánk területére. A déli megyékben és nyugaton kedvezőek a feltételek zivatarok kialakulásához.

A déli óráktól estig a Dunántúl déli, délnyugati részén, illetve a Dél-Alföldön helyenként zivatar várható, melyekhez átmeneti intenzív csapadék, esetleg 60 km/óra körüli szél társul.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt Vas, Zala, Somogy, Baranya, Tolna, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Békés megyékre pénteken.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Szombaton Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kivételével hazánk teljes területén elsőfokú figyelmeztetés érvényes zivatar miatt.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Kettősfronthatás

Az ország keleti felén még tartja magát a frontálzóna. Így az ott élők tapasztalhatnak továbbra is kellemetlen tüneteket. Görcsös migrénes fejfájás kialakulhat. Időnként megerősödik a szél, ami csökkenti a hőérzetet. Érdemes fényvédő krémet használni a leégés ellen, mert az erős szélben nem érezzük a napsütés erejét. A pázsitfűfélék pollenje nagyon magas koncentrációban van jelen a légkörben.

A légnyomás nem változik.