A tomboló szél miatt figyelmeztetést adtak ki

2017. december. 29 9:11

A hidegfront mögött nagy erővel áramlik be a hideg levegő hazánkba. Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki a viharos széllökések miatt.

Négy megyére (Fejér, Komárom-Esztergom, Pest, Veszprém) elsőfokú figyelmeztetést adott ki az OMSZ. Az északnyugati szél legerősebb széllökései ezeken a területeken meghaladhatják a 70 km/órás sebességet. A Bakonyban kisebb körzetekben hófúvás is előfordulhat. Péntek délutántól jelentősen mérséklődik a légmozgás.

Havazásra az ország északi részén lehet számítani. A délutáni órákban már főként az Északi-középhegység területén valószínű megmaradó hóréteg, 2-5 centiméter jöhet össze pénteken az esti órákig.

Az időjárási helyzet változásával a figyelmeztetéssel érintett terület is módosulhat. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Az északi országrészen vonul át a hidegfront. Ott változékonyabban alakul az időjárás. Délen marad a hőség. Ilyenkor megszaporodnak a rosszullétek. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár eleji időjárás kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már megjelentek a levegőben. A csalánfélék pollenkoncentrációja jellemzően a magas, a pázsitfűféléké és az útifűé az alacsony-közepes tartományban alakulhat.

A légnyomás emelkedik.