Az eső mellett nagy szélre is figyelmeztetnek

2017. október. 23 10:59

Az éjszaka érkezett ciklon nagy mennyiségű csapadékot és viharos szelet okozva örvénylik hazánk felett, figyelmeztetés érvényes emiatt az egész országban.

Hétfő napközben további 10 – 20 mm, a Dunántúl középső és keleti részén, illetve északon helyenként 20 – 30 mm körüli csapadék várható. Ennek megfelelően a nyugati, északnyugati, illetve a délkeleti országrészt leszámítva a csapadék összmennyisége helyenként elérheti 70 – 80 mm-t is. Az esti óráktól már jellemzően csökken a csapadék intenzitása, majd éjfélre szinte mindenhol megszűnik az intenzív csapadék.

A Dunántúlon az északnyugati szelet kísérő legerősebb széllökések kedd délutánig több helyen meghaladják a 60 – 70 km/órát. Főként a Balatonnál, illetve a hegyvidéki területeken 80 km/óra fölötti széllökések is várhatók. Hétfő estétől északkeleten (főként a Zemplén, Bodrogköz, Alföld északi pereme) is számítani lehet 60 – 70 km/óra körüli széllökésekre.

Hétfőn inkább a Dunántúl középső és keleti részén, kedden a Nyugat-Dunántúlon lehet sok helyen viharos szélre számítani. Kedd délutántól azonban mindenhol veszít erejéből a szél és a viharos fokozat alá mérséklődnek a széllökések.

Az aktuális figyelmeztetéseket, illetve riasztások kövessék nyomon veszélyjelzés aloldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatásra nem kell számítani. Holnap érkezik a következő front. A parlagfűre érzékenyek számíthatnak az allergiás tünetek megjelenésére, tapasztalhatnak orr- és szájnyálkahártya viszketést, orrfolyást, tüsszögést, szemviszketést.

A légnyomás emelkedik.