Az esőzés várható érkezése, óráról órára

2019. március. 15 15:26

A péntek délutáni órákban nyugat felől újabb front éri el hazánkat, amelynek hatására egyre több helyen kell esőre számítani, mutatjuk merre várható csapadék.

Az alábbi képsorozaton látható, hogy a legfrissebb előrejelzés szerint a hazánk felett átvonuló meleg-, illetve hidegfront az ország mely részeire, mikor hoz csapadékot a péntek délutántól, szombat délig tartó időszakban. Összességében a legnagyobb mennyiségű eső az északnyugati megyékben valószínű, arrafelé akár 10 milliméter is lehullhat. Az esőzés az Alpokalja, illetve a Kisalföld térségében kezdődik a péntek délutáni órákban, majd terjed tovább kelet felé. A legkevesebb eső várhatóan az Alföld déli területein hull. A szombat déli órákra fokozatosan egyre kisebb területre korlátozódik az esőzés, a délután második felében már országszerte száraz idő várható.

Péntek, 18 óra

19 óra

20 óra

21 óra

22 óra

23 óra

Szombat, 0 óra

1 óra

2 óra

3 óra

4 óra

5 óra

6 óra

7 óra

8 óra

9 óra

10 óra

11 óra

12 óra

13 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.