Az esőzés várható érkezése, óráról órára

2019. március. 15 15:26

A péntek délutáni órákban nyugat felől újabb front éri el hazánkat, amelynek hatására egyre több helyen kell esőre számítani, mutatjuk merre várható csapadék.

Az alábbi képsorozaton látható, hogy a legfrissebb előrejelzés szerint a hazánk felett átvonuló meleg-, illetve hidegfront az ország mely részeire, mikor hoz csapadékot a péntek délutántól, szombat délig tartó időszakban. Összességében a legnagyobb mennyiségű eső az északnyugati megyékben valószínű, arrafelé akár 10 milliméter is lehullhat. Az esőzés az Alpokalja, illetve a Kisalföld térségében kezdődik a péntek délutáni órákban, majd terjed tovább kelet felé. A legkevesebb eső várhatóan az Alföld déli területein hull. A szombat déli órákra fokozatosan egyre kisebb területre korlátozódik az esőzés, a délután második felében már országszerte száraz idő várható.

Péntek, 18 óra

19 óra

20 óra

21 óra

22 óra

23 óra

Szombat, 0 óra

1 óra

2 óra

3 óra

4 óra

5 óra

6 óra

7 óra

8 óra

9 óra

10 óra

11 óra

12 óra

13 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Kettősfronthatás

Nyugat felől egy gyenge front érkezik, nyomában melegebb levegővel. Pár fokos melegedésre lehet számítani. Görcsös migrénes fejfájás kialakulhat. Ingerlékenység, alvászavar és emésztési panaszok is előfordulhatnak. Növekszik a reakció idő.

A légnyomás ingadozik.