Az ország nagy részén az orrunkig sem fogunk látni

2021. február. 21 10:42

Napközben átmenetileg javulnak a látási viszonyok, majd vasárnap estétől ismét nagy területen kell sűrű köd kialakulására számítani.

Vasárnap napközben főként az északkeleti, keleti megyékben illetve a nyugat-magyarországi határvidéken maradhatnak ma tartósan rosszak a látási viszonyok, de ott is fokozatosan ritkul a köd. Vasárnap a rossz látási viszonyok miatt Vas, Zala, Nógrád, Heves, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyékben érvényes figyelmeztetés.

Vasárnap estétől a gyengén felhős, szélcsendes tájakon ismét nagy területen köd képződésére kell számítani (legkevésbé az Észak-Dunántúlon). Ezeken a területeken a köd kiterjedése hétfőn fokozatosan csökkenni fog, és a látási viszonyokban napközben nagyfokú javulás várható. A rétegfelhős, ködös, fagypont alatti tájakon gyenge ónos szitálás sem zárható ki.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki sűrű köd kialakulásának veszélye miatt Somogy, Baranya, Tolna, Nógrád, Pest, Bács-Kiskun, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Csongrád-Csanád, Békés, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyékre, a hétfői napra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.