Bárhol előfordulhat zivatar, figyelmeztetés érvényes

2019. június. 02 8:14

A következő napokban hazánk területén bárhol kipattanhatnak zivatarok a fölénk áramló nedves légtömegek, valamint a napsütés együttes hatásai révén.

Vasárnap déltől elszórtan várhatóak zivatarok éjfélig, gyakrabban egy délnyugat-északkeleti tengely mentén. A zivatarokat főként ezeken a részeken egy-egy helyen lokálisan jelentősebb mennyiségű csapadék (20-30 milliméter), illetve általában szélerősödés (50-75 km/óra), illetve kisebb méretű jég kísérheti.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki vasárnapra és hétfőre vonatkozóan a zivatarok kialakulásának lehetősége miatt hazánk teljes területére. Az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Kettősfronthatás

Továbbra is változékonyan alakul hazánk időjárása. Az ország keleti felében hullámzik egy frontálzóna. Figyelmetlenség, reakció idő növekedés jelentkezhet, amitől több baleset lehet az utakon. Az ízületi panaszok felerősödnek. Érdemes reggel átmozgatni a fájó végtagokat.
Migrénes fejfájás is előfordulhat. Többfelé megélénkül a szél, ami csökkenti a hőérzetet.

A légnyomás emelkedik.