Csütörtökre még nagyobb területen romlanak a látási viszonyok

2018. november. 21 12:17

A hazánktól délre, délkeletre örvénylő ciklon továbbra is nedves levegőt szállít fölénk, a Dunántúlon több helyen kell tartós, sűrű ködre számítani.

Csütörtökön továbbra is a sűrű köd leginkább a Nyugat-Dunántúlon maradhat meg tartósan. Emellett a magasabban fekvő helyeken az alacsonyszintű felhőzet miatt is tartósan rossz látási viszonyok várhatók. Az Országos Meteorológiai Szolgálat Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, Veszprém és Somogy megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a csütörtöki napra vonatkozóan a tartósan romló látási viszonyok miatt. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás emelkedik.