Délután érkező zivatarokra figyelmeztetnek

2020. június. 01 10:49

A nap második felében kissé labilizálódik a légkör, alkalmassá válnak a feltételek egy-egy zivatar kialakulására. Elsőfokú figyelmeztetés érvényes.

Hétfő délután az ország középső harmadában a záporok mellett egy-egy zivatar is kialakulhat. Zivatarokhoz szélerősödés (50-70 km/óra) és jégeső (búza, borsó méret) társulhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar kialakulásának lehetősége miatt Budapestre, valamint Pest, Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Fejér, Bács-Kiskun, Tolna és Baranya megyékre, pünkösdhétfőre vonatkozóan.

Kedden főként az ország keleti felén alakulhatnak ki zivatarok, illetve a nap második felében az Alpokalja térségében is. Zivatarokhoz szélerősödés (50-70 km/óra) és jégeső (búza, borsó méret) társulhat. Az északnyugati szelet holnap viharos körüli (~60 km/óra) lökések kísérik a Dunántúlon. Elsőfokú figyelmeztetés érvényes zivatarok kialakulásának veszélye miatt kedden a Duna vonalától keletre, valamint Vas és Zala megyékben. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás