Éjszaka nagy területen képződik köd

2018. november. 05 11:06

A csendes, nyugodt időnek köszönhetően éjszakánként egyre nagyobb területen alakul ki köd. Hat megyében figyelmeztetés érvényes.

Keddre virradó éjszaka ismét nagy területen köd képződik. A Nyugat-Dunántúlon sekélyebb, míg az Alföldön és Északkeleten tartósabb ködmezők jelenhetnek meg, de várhatóan a déli órákra feloszlanak majd. A ködös tájakon szitálás nem zárható ki. Az Országos Meteorológiai Szolgálat a jelentősen romló látási viszonyok miatt Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Békés megyékre figyelmeztetést adott ki a keddi napra vonatkozóan. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás emelkedik.