Ennyi havat hoz az újabb front

2018. január. 22 11:10

Délután északnyugat felől melegfront éri el hazánkat, amelyből nagyrészt hó formájában hull majd a csapadék. Nézzük, mekkora mennyiségre számíthatunk.

A késő délutáni, esti órákban a Kisalföldön és az Alpokalján kezdődik a csapadékhullás, majd éjszaka tovább terjed a Dunántúl keleti területeire a havazás. Kedd reggel a főváros térségében és a Duna-Tisza-közén is számíthatunk néhány órás gyenge, közepes erősségű havazásra. A vasárnapihoz hasonló nagy intenzitás nem várható. Összességében Veszprém, Fejér, Komárom-Esztergom, valamint Pest megye nyugati részén számíthatunk a legtöbb hóra, de 2-4 centiméternél sehol sem valószínű nagyobb mennyiség. Jellemzően lepel-2 centiméter friss hó várható a felsorolt területeken. Délután már olvadás várható, néhol fordulhat elő jelentéktelen havazás, havas eső.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás emelkedik.