Érkezik az újabb hőhullám, figyelmeztetés érvényes

2021. július. 05 13:41

Hétfőn az Északi-középhegység térségében még egy-egy zivatar kialakulhat, majd kedden már az ország nagyobbik felén hőség veszélye miatt érvényes figyelmeztetés.

Hétfőn napközben az északkeleti határnál egy-egy gyenge zivatar kialakulhat. A zivatarokat 60-70 km/órás széllökés, valamint intenzív csapadék kísérheti.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar kialakulásának veszélye miatt hétfőre vonatkozóan Borsod-Abaúj-Zemplén és Heves megyére.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Kedden az ország középső és déli területén a napi középhőmérséklet meghaladhatja a 25 fokot. A kezdődő hőség miatt Somogy, Tolna, Baranya, Fejér, Pest, Bács-Kiskun, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Csongrád-Csanád és Békés megyében elsőfokú figyelmeztetés érvényes.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás emelkedik.