Estétől ködbe borul az ország nagyobbik fele

2023. január. 07 10:46

Szombaton napközben átmenetileg javulnak a látási viszonyok, majd a késő esti óráktól az Alföldön és az Alpokalján nagy kiterjedésű ködmezők kialakulására kell számítani.

Szombaton napközben a Dunántúlon és északon eleinte még előforduló sűrű köd szinte mindenhol feloszlik.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki tartós, sűrű köd miatt Vas, Zala, Tolna, Baranya, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar és Békés megyére szombaton.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Vasárnapra virradó éjszaka nagy területen romlanak a látási viszonyok. Kiemelten az Alföldön és az Alpokalján sűrű köd is várható, mely vasárnap napközben dél felől fokozatosan teret veszít. Északon a felhőben lévő, magasabban fekvő tájakon szintén korlátozott látási viszonyokra lehet számítani. Vasárnap Vas, Tolna, Baranya, Pest, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, Csongrád-Csanád, Békés, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyében érvényes figyelmeztetés a várhatón rossz látási viszonyok miatt.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Egy gyenge hidegfront érkezik, mely jelentősebb változást nem hoz. De a frontérzékenyek idegrendszere jelezheti a légtömeg cserét. Görcshajlam növekedés, fejfájás, vérnyomás emelkedés és aluszékonyság előfordulhat.
A légnyomás emelkedik.