Estétől még nagyobb területen támad a köd

2020. november. 03 10:59

A szerdán érkező hidegfront előtt még szinte az egész országban kedvezőek az időjárási feltételek sűrű köd kialakulásához.

Kedden napközben átmenetileg javulhatnak a látási viszonyok, de kiemelten Pest megyében és a környező térségekben, valamint az Északi-középhegység völgyeiben továbbra is maradhatnak párás, ködös tájak. Estétől pedig a köd újra egyre nagyobb területre terjedhet ki az országban. Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki tartós, sűrű köd veszélye miatt Fejér, Nógrád, Jász-Nagykun-Szolnok, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Pest megyékre, a keddi napra vonatkozóan. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Éjszaka még országszerte ködös idő várható, majd szerda hajnaltól egy hidegfront hatására északnyugat felől egyre nagyobb területen javulnak a látási viszonyok, legtovább az Északi-középhegység térségében tart ki a ködös, párás idő. Szerdán öt északnyugati megye kivételével az egész országban sűrű köd veszélyére figyelmeztetnek. Szerdán eleinte északnyugaton, majd este északkeleten erősödik meg az északi szél, a legerősebb lökések megközelíthetik a 60 km/órát.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.