Estétől romlanak a látási viszonyok, sűrű ködre figyelmeztetnek

2023. január. 12 10:14

Az esti óráktól kezdődően sokfelé képződik sűrű köd, mely pénteken, a délelőtti órákban csak lassan oszlik fel. Elsőfokú figyelmeztetés érvényes.

Az esti órákig kritériumoknak megfelelő veszélyes időjárási jelenség nem várható.

Csütörtök estétől egyre többfelé képződhet köd az országban, tartósabb, sűrű köd kialakulására legnagyobb esély a Dél-Dunántúlon, a középső országrészben, az Alföld nyugati és középső részein és az Északi-középhegység térségében mutatkoznak.

A ködös területeken szitálás, néhol ónos szitálás előfordulhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki tartós, sűrű köd miatt Budapestre és Pest megyére, továbbá Bács-Kiskun, Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Heves, Nógrád, Somogy és Tolna megyére csütörtökön.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Péntek délelőtt csak lassan javulnak majd a látási viszonyok a ködös régiókban.

A ködös területeken szitálás, néhol ónos szitálás előfordulhat.

Elsőfokú figyelmeztetés érvényes tartós, sűrű köd miatt Budapesten és Pest megyében, továbbá Bács-Kiskun, Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Fejér, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy és Tolna megyében pénteken.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Ma sok lesz a felhő a Kárpát-medence felett, ezért a hőség sem lesz annyira tikkasztó és az UV sugárzást is mérsékli a borult idő. A nap második felében fülledtté válik az idő, mert nedvesebb légtömeg érkezik.

A légnyomás csökken.