Estétől sűrű köd várható több északi megyében

2020. október. 26 14:02

Az átmeneti javulást követően hétfő estétől ismét romlanak a látási viszonyok. Az északi megyékben kiterjedt ködmezők kialakulására is számítani kell.

Az Északi-középhegység, az Észak-Alföld, és a főváros környezetében maradhatnak még hétfő délután is tartósabban párás, rétegfelhős, helyenként ködös területek. Majd estétől az imént említett területeken várható ismét erősebb ködképződés. Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki tartós, sűrű köd veszélye miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád, és Pest megyékre, a keddi napra vonatkozóan.

Hétfőn a Dunántúlon nagy területen megerősödik a déli, délnyugati szél, melyet a Kisalföldön viharos lökések (65-70 km/óra) is kísérhetnek. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

A hidegfront után lehűlés kezdődik a légkörben. Migrénes fejfájás kialakulhat. Fáradékonyság, koncentrációs nehézségek is tapasztalhatók. A felhők közül előbújik a nap, ami a hangulatot is befolyásolja. Érdemes sokat sétálni a friss levegőn. A mozgás segít elkerülni a tavaszi fáradtságot. Időnként megerősödik a szél a Kisalföld térségében, ami csökkenti a hőérzetet. A csapadék sokféle kimosta az virágport a légkörből, ami jó hír az allergiásoknak.

A légnyomás nem változik jelentősen.