Estétől terjeszkedik a köd, figyelmeztetés érvényes

2022. november. 28 12:30

Napközben átmenetileg mindenhol javulnak a látási viszonyok, majd estétől délkelet felől egyre nagyobb területen számíthatunk sűrű ködre.

A leginkább az Alföld délkeleti és középső részén helyenként még foltokban előforduló sűrű köd napközben tovább ritkul, és mindenhol javulnak a látási viszonyok.

Az esti óráktól az Alföld délkeleti részén ismét sűrű köd kialakulása várható, ami az éjszaka folyamán lassan észak és nyugat felé terjeszkedhet. A tartósabban ködös, fagypont alatti helyeken ónos szitálás előfordulhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki tartós, sűrű köd miatt Békés és Csongrád-Csanád megyére, a hétfői napra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Elsőfokú figyelmeztetés érvényes tartós, sűrű köd miatt Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyékben kedden.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.