Estétől terjeszkedik a köd, figyelmeztetés érvényes

2021. november. 20 11:51

Az elmúlt napokban északkeletre szorult vissza a köd, hétvégén azonban anticiklon alakítja időjárásunkat, vasárnap ismét nagy területen kell ködös reggelre, délelőttre számítani.

A délelőtti órákig a Dunántúli-középhegység térségében az északnyugati szelet helyenként viharos (60 km/órát meghaladó) lökések kísérhetik, majd ott is fokozatosan csillapodik a szél.

Szombaton napközben fokozatosan csökken az északkeleten köddel, eleinte még az Észak-Alföldön, Borsodban sűrű köddel borított terület nagysága. Estétől, késő estétől azonban ismét növekszik a ködhajlam.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki tartós, sűrű köd miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyékre, a szombati napra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Vasárnap hajnalra az országban több helyen képződik sűrű köd, mely napközben fokozatosan teret veszít. Észak-Magyarországon és nyugaton maradhatnak legtovább korlátozottak a látási viszonyok.

Két északkeleti megye kivételével országszerte elsőfokú figyelmeztetés érvényes tartós, sűrű köd miatt vasárnap.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Ma sok lesz a felhő a Kárpát-medence felett, ezért a hőség sem lesz annyira tikkasztó és az UV sugárzást is mérsékli a borult idő. A nap második felében fülledtté válik az idő, mert nedvesebb légtömeg érkezik.

A légnyomás csökken.