Északkeleten tovább vastagszik a hóréteg

2018. február. 05 14:54

Az ország északkeleti területein kedvező feltételek adódtak jelentős vastagságú hóréteg kialakulásához. Az időjárási helyzet pedig még több órán keresztül fennáll.

Amíg az ország nagyobbik részén a hét végén lehullott hóréteg erősen olvad a pozitív hőmérsékletnek köszönhetően, addig északkeleti megyéinkben az éjszakai, valamint a délelőtti órákban jelentős hóréteg alakult ki.

kép forrása: idokep.hu

A hőmérséklet folyamatosan negatív tartományban volt, így a lehullott hó mind megmaradt. Helyenként a lehullott hó vastagsága a 15-25 centimétert is elérte.

A havazásnak azonban még nincs vége, a késő délutáni órákban egy hidegfront súrolja északkeleten az országot, amely biztosítja a nedves levegő utánpótlását abban a térségbe, így további havazásra, hózáporra lehet számítani Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében egészen az éjféli órákig. Az eddig lehullott hórétegen felül még 1-6 centiméter várható. A legtöbb Borsod-Abaúj-Zemplén megyében valószínű.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.