Északkeleten zavarhatja zivatar a nyugodt időt, figyelmeztetés érvényes

2021. augusztus. 21 11:25

Alapvetően nyugodt idővel telik a hétvége, ma kora este azonban kis eséllyel zivatar is kialakulhat északkeleten. Vasárnap késő este nyugat felől hidegfront érkezik.

Szombat délután, kora este északkeleten (Északi-középhegység, Alföld északi pereme) a záporok mellett kis valószínűséggel zivatar is kialakulhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre, a szombati napra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Vasárnap késő este északnyugat felől hidegfront érkezik. A Kisalföldön, Alpokalján a megerősödő, helyenként viharossá fokozódó szél mellett zivatarok is előfordulhatnak, majd hétfőre virradó éjszaka a front fokozatosan a középső országrész fölé helyeződik.

Elsőfokú figyelmeztetés érvényes vasárnap zivatar veszélye miatt Vas és Győr-Moson-Sopron megyében.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.