Északnyugaton délután is riasztás érvényes a viharos szélre

2019. március. 11 13:13

A hétfő éjszaka és délelőtt viharos széllel telt, az ország nagy részén volt érvényben riasztás, figyelmeztetés. Délutánra mérséklődik a szél, kivéve az északnyugati területeket.

Északnyugaton, északon időnként még egy-egy 55-70 km/óra körüli széllökés előfordulhat, legtovább Sopron térségében előreláthatólag a délutáni órákig. A délutáni órákban egy-egy helyen északon, elsősorban a Dunántúl északi felében zivatar kialakulhat. Záporok, illetve zivatar környezetében jégdara (kis méretű jég) hullhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú riasztást adott ki a viharos erősségű széllökések miatt hétfő délutánra vonatkozóan Győr-Moson-Sopron megye Csornai, Győri, Kapuvári, Mosonmagyaróvári, Pannonhalmi, Soproni és Téti járásaira.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Kettősfronthatás

Nincs nyugalma a frontérzékenyeknek. Egy újabb ciklon érkezik és frontjai hatással lesznek szervezetünkre. A gyakran megnövekvő felhőzet és a többfelé kialakuló záporok, zivatarok a hangulatunkra is hatással vannak, feszültnek érezhetjük magunkat. A zivatarok környezetében megerősödő szél átmenetileg megnövelheti a pollenek számát a levegőben. A magas nedvességtartalom miatt fülledtnek érezhetjük az időt. A megerősödő szél migrénes fejfájást okozhat.
A légnyomás emelkedik.