Északnyugaton délután is riasztás érvényes a viharos szélre

2019. március. 11 13:13

A hétfő éjszaka és délelőtt viharos széllel telt, az ország nagy részén volt érvényben riasztás, figyelmeztetés. Délutánra mérséklődik a szél, kivéve az északnyugati területeket.

Északnyugaton, északon időnként még egy-egy 55-70 km/óra körüli széllökés előfordulhat, legtovább Sopron térségében előreláthatólag a délutáni órákig. A délutáni órákban egy-egy helyen északon, elsősorban a Dunántúl északi felében zivatar kialakulhat. Záporok, illetve zivatar környezetében jégdara (kis méretű jég) hullhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú riasztást adott ki a viharos erősségű széllökések miatt hétfő délutánra vonatkozóan Győr-Moson-Sopron megye Csornai, Győri, Kapuvári, Mosonmagyaróvári, Pannonhalmi, Soproni és Téti járásaira.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Az esti órákban észak felől egy hidegfront érte el hazánkat, minek hatására lehűl az idő. A front az érzékenyebbeknél fáradtság és tompaság érzést okozhat. Görcsös, migrénes fejfájás is előfordulhat. A megerősödő szél jelentősen csökkenti a hőérzetet. A tiszafafélék, a juhar, valamint a nyár pollenkoncentrációja többfelé elérheti a magas szintet.
A légnyomás csökken, majd emelkedni kezd.