Északnyugaton tartós, sűrű ködre figyelmeztetnek

2018. november. 12 10:57

Keddig még nem változik lényegesen az időjárási helyzet térségünkben, emiatt éjszaka ismét több helyen kell köd kialakulására számítani, amely az északnyugati megyékben tartósabban megmaradhat.

Éjjel ismét többfelé képződik köd, nagyjából hasonló helyeken, mint hétfő hajnalban. Főképp az ország északi felén, kiváltképp az Észak-Dunántúlon. Kedd délutánig a legtöbb helyen feloszlik a köd és a rétegfelhőzet, kivételt ismét északnyugat képez, ahol tartósabban rosszak maradhatnak a látási viszonyok. Az Országos Meteorológiai Szolgálat a jelentősen romló látási viszonyok miatt Győr-Moson-Sopron és Vas megyére figyelmeztetést adott ki keddre vonatkozóan. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

A légszennyező anyagok koncentrációja hétfőn nem változik jelentősen, de a délután során átmenetileg kissé javulhat a levegőminőség. Éjjel azonban kisebb romlás várható, majd kedden napközben javuló tendencia kezdődik a megélénkülő délies szél és az érkező hidegfront hatására. Összességében Budapesten a szálló por koncentrációja napi átlagban jellemzően az egészségügyi határérték közelében alakul.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatásra nem kell számítani. Holnap érkezik a következő front. A parlagfűre érzékenyek számíthatnak az allergiás tünetek megjelenésére, tapasztalhatnak orr- és szájnyálkahártya viszketést, orrfolyást, tüsszögést, szemviszketést.

A légnyomás emelkedik.