Extrém hideg időre figyelmeztetnek hazánk keleti megyéiben

2022. január. 12 11:26

Akár -20 fokot is mérhetünk csütörtök hajnalban keleten, a hóval borított területeken. Elsőfokú figyelmeztetés érvényes.

A Tiszántúlon az élénk, néhol erős északkeleti szél szerda délutánig még egyes útszakaszokon hordhatja a havat, majd mérséklődik a légmozgás.

A Tiszántúl nagyobb részén csütörtökre virradó éjszaka várhatóan -15 fok alá csökken a hőmérséklet. Főként Békés, Hajdú-Bihar megyében a vastagabb hóval borított tájakon a minimum-hőmérséklet akár -20 fok körül is alakulhat. Csütörtök délután, este északkeleten (főként Szabolcsban) kisebb hószállingózás, esetleg ónos szitálás előfordulhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki extrém hideg idő miatt Csongrád-Csanád, Békés, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre, a csütörtöki napra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Továbbra is a változékony időjárás borzolja a idegeinket. Most épp egy hidegfront gyakorol hatást a szervezetre. Sokféle tünetet előfordulhat. Fejfájás, koncentrációs problémák, reakcióidő növekedés előfordulhat. Vérnyomás problémák is felléphetnek.A viharossá fokozódó szél csökkenti a hőérzetet az északi országrészben.

A légnyomás csökken, majd nőni kezd.