Felhőszakadás miatt érvényes riasztás

2019. május. 28 10:08

A következő órákban egyre több zivatar kialakulására kell számítani, legfőképpen az ország keleti felében. Jégeső sem kizárt a Tiszántúlon.

Kedden a késő délelőtti óráktól egyre többfelé pattannak ki újabb zivatarok, melyekhez már viharos szél (60-80, elsősorban keleten 70-90 km/órás), főként a keleti megyékben felhőszakadás (20-30 milliméter) és jégeső (néhol akár 2 centimétert meghaladó átmérővel) társulhat. Az esti órákra lassanként lecseng a zivatartevékenység.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú riasztást adott ki keddre vonatkozóan felhőszakadás miatt Hajdú-Bihar megye Balmazújvárosi, Berettyóújfalui, Debreceni, Derecskei, Hajdúböszörményi, Hajdúhadházi, Hajdúnánási, Hajdúszoboszlói, Nyíradonyi, Püspökladányi járásaira, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg megye Baktalórántházai, Csengeri, Fehérgyarmati, Ibrányi, Kemecsei, Kisvárdai, Mátészalkai, Nagykállói, Nyírbátori, Nyíregyházi, Tiszavasvári, Vásárosnaményi, Záhonyi járásaira.

Elsőfokú figyelmeztetés érvényes kedden heves zivatar és felhőszakadás miatt az ország keleti felében. Másodfokú figyelmeztetés érvényes heves zivatarok miatt Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Keleten a szerdai napot is zivatarok kísérhetik, elsőfokú figyelmeztetés érvényes felhőszakadás miatt Jász-Nagykun-Szolnok, Csongrád, Hajdú-Bihar és Békés megyékben. Továbbá elsőfokú figyelmeztetés érvényes viharos erejű széllökések kialakulásának lehetősége miatt Győr-Moson-Sopron és Vas megyékben.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.