Figyelmeztetés érvényes keleten a havazás miatt

2019. január. 20 8:13

Békés, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok megyékre elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapra vonatkozóan.

A Dunántúlon a déli órákban, másutt délutántól, estétől fokozatosan megszűnik (ill. keletre szorul vissza) a havazás. Hozzávetőleg további lepel – 6 centi friss hó várható, a legtöbb az Alföld középső és északi felén. A Dunántúl nyugati, északnyugati harmadán/negyedén számottevő hótakaró kialakulása nem valószínű. Tapadó hóra leginkább az Alföld déli és keleti tájain lehet számítani, emellett elsősorban a déli, délkeleti megyékben havas eső, eső is felválthatja a havazást. A lehullott/lehulló hó napközben síkvidéken többfelé olvadni fog, főként az ország délnyugati felén több helyen elolvadhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapra vonatkozóan elsőfokú figyelmeztetést adott ki a havazás miatt Békés, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok megyékre. Itt a következő 12 óra alatt újabb, 5 centit meghaladó friss hó hullhat.

Az időjárási helyzet változásával a figyelmeztetéssel érintett terület is módosulhat. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.