Figyelmeztetést adtak ki a fokozódó hőség miatt

2017. július. 30 11:16

Az idei nyár legkomolyabb hőhullámára kell felkészülni. Ennek megfelelően egyre több helyen van érvényben figyelmeztetés a fokozódó kánikula miatt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat négy megyére sárga figyelmeztetést adott ki ma délelőtt. Egyelőre Csongrád, Békés, Bács-Kiskun és Jász-Nagykun-Szolnok megyében haladhatja meg a napi középhőmérséklet a 25 fokot.

Holnap már három megyében narancs színű figyelmeztetés (27 fok feletti középhőmérséklet) lesz érvényes és az ország nagy részére kiterjed a sárga fokozat. A következő napokban várhatóan tovább emelik a riasztási fokozatot, a hét közepén a piros szint is érvénybe léphet a rendkívüli meleg miatt. Az aktuális időjárási veszélyjelzést folyamatosan nyomon követheti nálunk.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.