Figyelmeztetést adtak ki a közeledő hőség miatt

2017. július. 18 13:35

A hétfőn kezdődött melegedés a következő napokban is folytatódik, emiatt az OMSZ figyelmeztetést adott ki a közelgő hőségre.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat négy megyére sárga figyelmeztetést adott ki ma délelőtt. Egyelőre Csongrád, Békés, Győr-Moson-Sopron és Bács-Kiskun megyében haladhatja meg a napi középhőmérséklet a 25 fokot. A következő napokban várhatóan egyre nagyobb területen lesz figyelmeztetés érvényben és hamarosan a narancs fokozat is kiadásra kerül, amely már 27 fok feletti napi középhőmérsékletre figyelmeztet. Az aktuális időjárási veszélyeket folyamatosan nyomon követheti nálunk, a kiderül.hu veszélyjelzés aloldalán.

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Nagy lesz a hőség a hét végéig. Fronthatás addig nem várható. A megfelelő mennyiségű folyadék elfogyasztása nagyon fontos ebben a melegben. Ebben az átmeneti időszakban a pázsitfűfélék virágpora jelenti a legnagyobb terhelést – koncentrációjuk jellemzően a közepes-magas tartományban alakulhat. A csalánfélék pollenkoncentrációja országosan magas, a hársé és a kevésbé jelentős allergének közé tartozó szelídgesztenyéé országosan közepes. Érdemes naptejet használni, mert könnyen le lehet égni az erős UV sugárzás miatt.

A légnyomás nem változik.