Figyelmeztetést adtak ki az újabb hőhullám miatt

2017. augusztus. 08 11:47

A vasárnap délután érkezett hidegfront mindössze két napra tudta a hőhullámot megszakítani. Ma már újabb erős melegedés zajlik, holnap pedig ismét hőségre kell számítani.

Az augusztus eleje idáig is rendkívüli meleggel telt, mindössze két napon volt átlagos körüli hőmérséklet. Az időjárás azonban nem tétlenkedik sokáig, holnap már az ország nagy részére hőség figyelmeztetést adott ki az OMSZ. Három délkeleti megyében (Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megye) másodfokú figyelmeztetés érvényes, azaz 27 fok feletti középhőmérséklet várható. Az ország többi részén 25-27 fokos középhőmérséklet valószínű. A hőségnek várhatóan a péntek este érkező hidegfront vet véget. Az aktuális figyelmeztető előrejelzést és riasztást megtekinthetik veszélyjelzés aloldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás emelkedik.