Fokozódik a hőség, figyelmeztetés érvényes

2024. június. 18 12:21

Dél felől még melegebb léghullámok áramlanak térségünk fölé, a középhőmérséklet többfelé 25, helyenként már 27 fok felett alakulhat.

Kedden főként az Alföld déli felén és a Dunántúl délkeleti részén a napi középhőmérséklet elérheti, néhol kevéssel meg is haladhatja a 25 fokot, emiatt Tolna, Baranya, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar és Békés vármegyében elsőfokú figyelmeztetés érvényes.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Szerdán az Északi-középhegység keleti felének kivételével nagy területen emelkedhet a napi középhőmérséklet 25, az Alföld déli felén, illetve a Dunántúl délkeleti részein helyenként 27 fok fölé. Tolna, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar és Békés vármegyében másodfokú, míg Baranya, Somogy, Zala, Vas, Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Fejér-Komárom-Esztergom, Pest, Nógrád, Heves és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében elsőfokú figyelmeztetés érvényes a magas napi középhőmérséklet miatt.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.