Fokozódik a hőség, másodfokú figyelmeztetés érvényes

2021. július. 06 11:35

Szerdán még melegebb levegő áramlik a Kárpát-medence térégébe, emiatt tíz megyében már másodfokú figyelmeztetés került kiadásra.

A napi középhőmérséklet kedden az ország középső és déli területein meghaladhatja a 25 fokot.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki a 25 fokot meghaladó középhőmérséklet miatt Somogy, Tolna, Baranya, Fejér, Pest, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, Csongrád-Csanád és Békés megyében. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Szerdán tovább erősödik a nappali felmelegedés, így a középhőmérséklet az ország nagyobb részén 25, 26 fok, a Dunántúlon és az Alföld nyugati felén több helyen 26, 27 fok felett alakul. A hőség miatt másodfokú figyelmeztetés érvényes szerdán Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Veszprém, Fejér, Somogy, Tolna, Baranya, Pest, Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyében; az ország többi részén elsőfokú figyelmeztetés érvényes.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Tőlünk északra húzódnak a változást ígérő frontok, de nem hoznak lehűlést a Kárpát-medencébe. A forróság nagyon veszélyes a szervezetre. A csalánfélék pollenkoncentrációja jellemzően a közepes-magas tartományban alakulhat, a pázsitfűféléké országosan közepes.

A légnyomás nem változik.