Fokozódó hőségre és felhőszakadásra figyelmeztetnek

2019. június. 24 11:14

Hétfőn még elszórtan kialakulhatnak felhőszakadással kísért zivatarok, majd kedden már több megyében a fokozódó hőség miatt érvényes figyelmeztetés.

Hétfőn elszórtan várhatók zivatarok. A legkisebb esély rájuk az északnyugati tájakon van. Kedden az ország délnyugati felében alakulhatnak ki helyenként. Zivatarok környezetében napközben néhol viharos (hétfőn: 60-80 km/óra, kedden: 60-90 km/óra) szél, illetve hétfőn egy-egy helyen felhőszakadás (több, mint 30 milliméter) is előfordulhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Győr-Moson-Sopron, Vas és Komárom-Esztergom megye kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a felhőszakadás veszélye miatt. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Keddre vonatkozóan nyolc dunántúli megyére elsőfokú figyelmeztetés érvényes a nagyobb mennyiségben lezúduló eső és a villámtevékenység veszélyei miatt.

A napi középhőmérséklet kedden már több helyen elérheti a 25 fokot. Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Békés, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok és Bács-Kiskun megyében a fokozódó hőhullám miatt érvényes elsőfokú figyelmeztetés.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatásra nem kell számítani. Holnap érkezik a következő front. A parlagfűre érzékenyek számíthatnak az allergiás tünetek megjelenésére, tapasztalhatnak orr- és szájnyálkahártya viszketést, orrfolyást, tüsszögést, szemviszketést.

A légnyomás emelkedik.