Fokozódó hőségre figyelmeztetnek

2019. augusztus. 09 8:45

A következő napokban igazi strandidő ígérkezik, a melegedés hétfőn éri el tetőfokát. Pénteken délkeleten, szombaton az ország nagy részén hőség várható.

Pénteken a középhőmérséklet egy-egy helyen elérheti a 25 fokot, elsősorban a délkeleti országrészben. Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki hőség miatt péntekre vonatkozóan Csongrád és Békés megyére.

Szombaton már hazánk nagy részén kánikulára kell készülni. Az Országos Meteorológiai Szolgálat négy északkeleti megye kivételével a teljes országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki hőség miatt, szombatra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

A tegnap érkezett hidegfront ma fokozatosan feloszlik felettünk. Északkeleten még időnként megerősödik a szél. Görcsös, migrénes fejfájás kialakulhat, majd a kellemetlen tünetek elmúlnak. A következő napokban a parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan tovább emelkedik, országszerte jellemzően a nagyon magas tartományban alakul. Magas szintet érhet el többfelé a csalánfélék és a kenderfélék pollenkoncentrációja is.

A légnyomás ingadozik.