Harmadfokú figyelmeztetés érvényes hazánk délkeleti felén a hőség miatt

2021. június. 23 10:06

Több napon át tetőzik a hőhullám, szerdán és csütörtökön nagy területen a legmagasabb fokú figyelmeztetés érvényes a hőség miatt.

Szerdán a napi középhőmérséklet az ország döntő részén meghaladja a 26, 27, az Alföldön és a Dunántúl délkeleti részén a 28, 29 fokot. Az Országos Meteorológiai Szolgálat harmadfokú figyelmeztetést adott ki a rendkívüli hőség miatt Baranya, Tolna, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok és Hajdú-Bihar megyére, a szerdai napra vonatkozóan. Másodfokú figyelmeztetés érvényes a hőség miatt szerdán Budapesten és Pest megyében, továbbá Somogy, Fejér, Komárom-Esztergom, Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyékben. Négy északnyugati, nyugati megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben hőség miatt.

Délután az Északi-középhegységben, északkeleten némi eséllyel előfordulhat zivatar, melyhez átmeneti intenzív csapadék, viharos szél társulhat. Elsőfokú figyelmeztetés érvényes zivatar miatt szerdán Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

Késő este, csütörtökre virradó éjszaka szintén kisebb valószínűség mellett délnyugat, nyugat felől intenzív zivatarok érhetik el a Nyugat-Dunántúlt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hazánk délkeleti felére harmadfokú, északnyugati felére másodfokú figyelmeztetést adott ki hőség miatt, a csütörtöki napra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Az érkező hidegfront előtt még fülledtebbé válik a levegő és eléri a tetőfokát a hőhullám. Erős lesz au UV sugárzás.

A légnyomás nem változik.