Havazásra figyelmeztetnek a nyugati határvidéken

2020. december. 08 10:34

Nyugaton, a magasabban fekvő területeken szerda délutántól havas esőre, hóra válthat a csapadék.

Alkalmazott kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség szerda délutánig nem valószínű, a mai napon mindenütt javulnak a látási viszonyok.

A szerda délután érkező csapadékzónában az eső mellett kiemelten az Alpokalján, estétől pedig a Bakony magasabban fekvő részein is mind több helyen válthat át a halmazállapot havas esőre, majd hóra. Szerda késő délutántól csütörtök hajnalig a nyugati határvidéken — kiemelten az Őrségben és a Kőszegi-hegységben — 5-10 centiméter körüli vizes, tapadó hó is hullhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki havazás miatt Vas megyére, a szerdai napra vonatkozóan. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Kettősfronthatás

Az ország keleti felén még tartja magát a frontálzóna. Így az ott élők tapasztalhatnak továbbra is kellemetlen tüneteket. Görcsös migrénes fejfájás kialakulhat. Időnként megerősödik a szél, ami csökkenti a hőérzetet. Érdemes fényvédő krémet használni a leégés ellen, mert az erős szélben nem érezzük a napsütés erejét. A pázsitfűfélék pollenje nagyon magas koncentrációban van jelen a légkörben.

A légnyomás nem változik.