Havazásra figyelmeztetnek a nyugati határvidéken

2020. december. 08 10:34

Nyugaton, a magasabban fekvő területeken szerda délutántól havas esőre, hóra válthat a csapadék.

Alkalmazott kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség szerda délutánig nem valószínű, a mai napon mindenütt javulnak a látási viszonyok.

A szerda délután érkező csapadékzónában az eső mellett kiemelten az Alpokalján, estétől pedig a Bakony magasabban fekvő részein is mind több helyen válthat át a halmazállapot havas esőre, majd hóra. Szerda késő délutántól csütörtök hajnalig a nyugati határvidéken — kiemelten az Őrségben és a Kőszegi-hegységben — 5-10 centiméter körüli vizes, tapadó hó is hullhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki havazás miatt Vas megyére, a szerdai napra vonatkozóan. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.