Havazásra figyelmeztetnek a Tiszántúlon

2022. január. 08 10:38

Mediterrán ciklonnak köszönhetjük a havazást hazánk délkeleti felén. A Tiszántúlon, de főként délkeleten komolyabb hóréteg is összejöhet. Elsőfokú figyelmeztetés érvényes.

Ma elsősorban a Tiszántúlon várható változó intenzitású havazás, majd vasárnap reggelre fokozatosan északkelet felé távozik a csapadékzóna. Vasárnap reggelig a Tiszántúlon többfelé 5 centimétert meghaladó hóréteg is kialakulhat, de lokálisan akár 10 centiméter körüli mennyiség sem kizárt, a keleti határ közelében várható a több megmaradó hó.

Vasárnap napközben nyugaton vegyes halmazállapotú csapadék, gyenge havazás, hószállingózás, havas eső várható, de az Alpokalja térségében néhol gyenge ónos eső sem kizárt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki havazás miatt Csongrád-Csanád, Békés, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre, a szombati napra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Ma sok lesz a felhő a Kárpát-medence felett, ezért a hőség sem lesz annyira tikkasztó és az UV sugárzást is mérsékli a borult idő. A nap második felében fülledtté válik az idő, mert nedvesebb légtömeg érkezik.

A légnyomás csökken.