Havazásra figyelmeztetnek két északkeleti megyében

2020. november. 29 10:41

5 centimétert elérő hóréteg is kialakulhat hazánk északkeleti sarkában a déli órákig, majd az estétől ismét kisebb havazás veszi kezdetét a keleti tájakon.

Az ország keleti részén előforduló havazásból a déli órákig pár centiméter hó hullhat. Leginkább Borsod keleti felén, Zemplén, Szabolcs térségében várható megmaradó hó. Egyes helyeken akár 5 centimétert elérő mennyiség lehetséges a jellemzően vizes, tapadó hóból. Napközben az említett térségekben is a legtöbb helyen kevéssel fagypont fölé emelkedik a hőmérséklet, így általában olvadni fog. Estétől észak felől szintén északkeleten, majd hétfőre virradó éjszaka általában az ország keleti harmadán az Aggtelek-Békéscsaba vonal tágabb környezetében hózáporok, gyenge havazás fordulhat elő, melyből általában lepel és 3 centiméter közötti hó hullhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki vasárnapra havazás miatt Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Tőlünk északra húzódnak a változást ígérő frontok, de nem hoznak lehűlést a Kárpát-medencébe. A forróság nagyon veszélyes a szervezetre. A csalánfélék pollenkoncentrációja jellemzően a közepes-magas tartományban alakulhat, a pázsitfűféléké országosan közepes.

A légnyomás nem változik.