Havazásra figyelmeztetnek Veszprém megyében

2021. január. 08 8:27

Elsősorban magasabban fekvő területeinken, a Bakonyban, Mecsekben alakulhat ki komolyabb, 5 centiméter körüli hóréteg a pénteki nap folyamán.

A Dunántúlon havazás, a délebbi részeken havas eső, hó várható. Leginkább a Dunántúli-középhegységben, Zalában, illetve a Dél-Dunántúlon főként a Mecsekben, illetve a magasabban fekvő dombvidéki tájakon néhány centiméter vizes, tapadó hóréteg kialakulása várható, de több helyen az olvadás mellett inkább csak átmeneti lepelnyi hó lesz a jellemző. Egyes helyeken (Bakony, Mecsek) ugyanakkor akár 5 centiméter feletti mennyiség is hullhat. A csapadékzóna a Dunától keletre is átnyúlik, de itt érdemi mennyiség nem várható. Délutántól északnyugat felől fokozatosan gyengül, majd a Dunántúl déli részére húzódik vissza a csapadék.

A reggeli órákban foltokban sűrű köd előfordul.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki havazás miatt Veszprém megyére, a pénteki napra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Hidegfront hatására növekszik a görcshajlam és előfordulhat izomgőrcs és fejfájás. A parlagfű virágpora a legtöbb helyen már megjelent a levegőben.

A légnyomás nem változik.