Havazásra, hófúvásra figyelmeztetnek

2018. február. 12 11:29

A keddi nap időjárását egy mediterrán ciklon határozza meg. Hatására többfelé várható csapadék az országban, amely a Dunántúlon és az Északi-középhegységben egyre több helyen hó formájában hull majd.

Kedd éjfélig időnként gyenge vagy helyenként közepes intenzitású havazásra lehet számítani hétfőn kisebb, kedden nagyobb területen, gyengébb csapadék intenzitás esetén havas eső, eső is előfordulhat. Ma estig időszakosan megmaradó hóra elsősorban a Dunántúl nyugati felében számíthatunk (lepel – 3 centiméter, a nyugati határ közelében, illetve 350 méter felett, 3 centiméternél több is lehet). Hétfő estétől kedd délelőttig síkvidéken lepel-5 centiméter vizes megmaradó hó valószínű a Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében, ezen belül a 3 centiméter feletti hó mennyiség Veszprém és Komárom megyében valószínűbb a 350 méter alatt fekvő területeken.

Kedd délelőttöl éjfélig a mainál nagyobb területen valószínű időszakos havazás, azonban a napközben ismételten 0 fok feletti hőmérsékletek miatt, síkvidéken megmaradó hó elsősorban a Dunántúl északi és nyugati megyéiben, illetve az Északi-középhegység térségében valószínűbb. Ebben az időszakban 3-5 centiméter körüli  hó mennyiség síkvidéken elsősorban tehát Veszprém, Komárom, Vas megye, illetve az Északi-középhegység egyes megyéiben valószínű. Az ország más területein lepel-3 cm időszakosan megmaradó hó valószínű. Hófúvás: Kedden elsősorban Vas megyében és Veszprém megye nyugati részein gyengébb hóátfúvás is kialakulhat az időnként megerősödő északnyugati szél hatására.

Az időjárási helyzet változásával a figyelmeztetéssel érintett terület is módosulhat. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatásra nem kell számítani. Holnap érkezik a következő front. A parlagfűre érzékenyek számíthatnak az allergiás tünetek megjelenésére, tapasztalhatnak orr- és szájnyálkahártya viszketést, orrfolyást, tüsszögést, szemviszketést.

A légnyomás emelkedik.