Hazánk északi felén terjeszkedik a köd, figyelmeztetés érvényes

2023. január. 02 11:07

Az északi megyékben helyenként tartósan megmarad a köd, majd estétől ismét egyre nagyobb területen romlanak a látási viszonyok.

Hétfőn napközben a látási viszonyok fokozatosan javulnak, de az északi országrészben helyenként tartósan megmarad a sűrű köd.

Estétől főként az ország északi felén ismét ködképződés várható, mely az éjszakai, reggeli órákban dél felé terjed, majd javulnak a látási viszonyok.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki tartós, sűrű köd miatt Budapestre és Pest megyére, továbbá Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Vas és Veszprém megyére hétfőn.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Kedd estétől északkeleten (leginkább Borsod) csökkenhet ismét nagyobb területen a látástávolság.

Elsőfokú figyelmeztetés érvényes tartós, sűrű köd miatt Budapesten és Pest megyében, továbbá Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas, Veszprém és Zala megyében kedden.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Ma sok lesz a felhő a Kárpát-medence felett, ezért a hőség sem lesz annyira tikkasztó és az UV sugárzást is mérsékli a borult idő. A nap második felében fülledtté válik az idő, mert nedvesebb légtömeg érkezik.

A légnyomás csökken.