Hazánk nagy részén zivatar veszélyére figyelmeztetnek

2021. május. 13 10:19

Változékony idő kíséri a hét hátralévő napjait. Csütörtök délelőtt északon, délután főként a Dunántúl déli felén és az Alföldön várható zivatar.

Délelőtt az eső, zápor mellett legjobb eséllyel az északi, északkeleti országrészben fordulhatnak elő a zivataros csapadékgócok.

Napközben leginkább a Dunántúl déli felén, illetve az Alföld déli és keleti részein valószínű zivatarok kialakulása. Főként délkeleten a délutáni órákban helyenként intenzív zivatarok is előfordulhatnak 70 km/órát meghaladó széllel, jégesővel, helyenként felhőszakadás (20-25 milliméter) is előfordulhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt a Duna vonalától keletre, továbbá Zala, Fejér, Somogy, Baranya és Tolna megyékre csütörtökön.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Pénteken hazánk déli és nyugati megyéiben figyelmeztetnek zivatarokra: Vas, Zala, Somogy, Baranya, Tolna, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Békés megyékben érvényes elsőfokú figyelmeztetés.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.