Helyenként 40 milliméter eső esett

2019. december. 23 9:30

A Dunántúlon jegyeztük a legtöbb esőt az elmúlt 24 órában. Hétfőn leginkább az ország középső és keleti részén várható jelentős mennyiség.

Újabb mediterrán ciklon csapadékzónája érkezett vasárnap a délelőtti órákban délnyugat felől, jelentős esőzést okozva advent utolsó vasárnapján és az éjszaka folyamán. A Dunántúlon több helyen a 40 millimétert is meghaladta a jegyzett mennyiség, de a 30 milliméter feletti értékekből is sokat találunk a térképen. Hétfőn tovább folytatódik az esőzés, főként az ország középső tájain eshet 10-20 milliméter közötti mennyiség. Mindemellett nagy területen viharos szélre is készüljünk.

Az alábbi térképen a vasárnap reggel 7 és hétfő reggel 7 óra közötti időszakban lehullott csapadékösszegek szerepelnek:

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

Szombat reggeltől összegezve az értékeket néhol az 50 millimétert is elérte a lehullott mennyiség. A szombat reggel 8 és hétfő reggel 8 óra között jegyzett csapadékösszegek:

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

Címkék:, ,
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.