Hét keleti megyében sűrű ködre figyelmeztetnek pénteken

2019. december. 05 11:27

Jelentősen romlanak a látási viszonyok a keleti megyékben a pénteki nap során. A sűrű köd helyenként tartósan is megmaradhat.

Folytatódik a jellemzően borult, párás, helyenként ködös idő. Csütörtökön főként a keleti, délkeleti határvidék térségében, valamint a magasabb hegycsúcsokon szakadozhat fel a felhőzet. Hószállingózás, ónos szitálás szinte bárhol kialakulhat.

Pénteken érdemi változás nem várható az időjárásban. Tartósabb, sűrű köd kialakulására inkább a keleti megyékben lehet számítani, míg napközben elsősorban a déli országrészben van nagyobb esély a felhőzet felszakadozására. Zúzmarás köd előfordulására az ország északkeleti harmadán, illetve általában a magasabban fekvő területeken lehet számítani. Erősebb zúzmara képződés a hegyvidéki területeken várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki tartós, sűrű köd miatt Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok megyére, péntekre vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás